1250 TL Yardım Parasını Nasıl Alınır 

 Yardım Parası Başvur – Başvuru Formu ve Şartları

1250 TL yardım parası başvurusu maddi sıkıntı yaşayan aileler tarafından yapılabilmektedir. Ekonomik şartların zorlaşması nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan ailelerin sayısı artmaya devam etmektedir. Devletin yardım kapsamında olmayan ailelerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi amacıyla da bu yardım yapılmaktadır. Yardım paketi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç duyan ailelere 1250 TL değerinde yardım yapılmaktadır. Bundan önce ki dönemde yapılan yardımın miktarı 800 TL’ydi. Ekonomik şartların zorlaşması nedeniyle de yapılan yardımın miktarı 2022 yılı için 1250 TL olarak yeniden düzenlenmiştir.

 

1250 TL yardım şartları yerine getiren aileler yardımı sadece bir ay için değil düzenli olarak bir yıl boyunca ödenmeye devam ediliyor. Bakanlığın bu yardım paketinin açıklamasının ardından başvuru yapan aile sayısı milyonları geçti. Elbette her başvuran ailenin bu yardımı alması mümkün olmuyor. Bakanlık tarafından belirlenmiş şartları taşıyan kişiler yardımdan yararlanabiliyorlar. Başvuru yapmak için herhangi bir noktaya gidilmesine gerek bulunmuyor. Bu yardım paketi için başvurunuzu edevlet üzerinden yapıyorsunuz.

 

1250 TL Yardım Başvurusu Şartları Nelerdir?

1250 TL yardım başvurusu şartları nelerdir incelendiğinde ilk olarak taşınması gereken şart ailenin gelirinin geçinmesi için yeterli olmamasıdır. Her ürünün fiyatının yükseldiği günümüzde pek çok insan gelirinin yetmediğini düşünmektedir. Buna rağmen maddi sıkıntı yaşayan her aileye bu yardım yapılmıyor. Hiç geliri olmayan ya da hane halkı geliri asgari ücretin altında olan aileler yardımdan yararlanabiliyorlar. Bunun yanında yardımdan yararlanmak için farklı kriterler de bulunmaktadır. Bu kriterleri yerine getiren vatandaşlar başvurularının olumlu cevap bulması ile de düzenli olarak alabilmeleri mümkün olmaktadır. Yardımı almak için başvuru yapacak kişilerin şu özellikleri taşıyor olmaları gerekiyor.

 

  • TC vatandaşı olmak
  • Sigorta güvencesi olmayan kişiler
  • Çalışmayan ya da geliri asgari ücretten düşük kişiler
  • Asgari ücretle çalışan kişiler ise hane halkının kişi başına düşen gelir miktarının asgari ücretin 1/3’ünden az olması halinde
  • Devletten sosyal yardım alan kişiler
  • Hanesinde yaşlı ve engelli bulunan kişiler
  • Kronik hastalığı bulunan ve çalışamayan kişiler

1250 TL Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

1250 TL yardım başvurusu nasıl yapılır araştıran kişilerin TC numaraları ve şifreleri ile E-devlet sistemine girmeleri gerekmektedir. Bu yardıma başvuru yapmak için edevlete giremeyen kişiler ise bulundukları ilde bulunan Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne gidebiliyorlar. Bu şekilde internete ulaşma imkanı olmayan kişilerde Aile Destek programından yararlanma imkanını bulabiliyorlar. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ya da edevlet üzerinden yapılan bütün başvurular devlet tarafından dikkatle incelenmektedir.

 

Yapılan incelemeler sonucunda ailenin ihtiyacının olduğu tespit edilmesi halinde yardım yapılmaya başlanmaktadır. Bu yardım programına başvuru yapmanın sonuçlanma süresi bulunmamaktadır. Maddi destek ihtiyacı içine yeni girmiş kişiler ya da bir süre sonra girilmesi halinde başvuru yapılabilmektedir. Böylece sosyal devlet olma özelliği ile ailenin yaşadığı maddi sıkıntının bir miktarda olsa giderilmesi amaçlanıyor. Her ne kadar yardım miktarı 1250 TL olarak biliniyor olsa da aslında ailenin ihtiyaç durumuna göre 800 TL olarak da bağlanabilmektedir. Yardım miktarı bu iki rakam arasındadır. Bundan dolayı ailenin bana neden az yardım bağlandı şeklinde araştırma yapmalarına gerek bulunmuyor.

 

1250 TL Yardım Başvuru Formu Nasıl Dolduruluyor?

1250 TL yardım başvuru formu doldurma sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. En çok dikkat edilmesi gereken nokta girilen bütün bilgilerin doğru olmasıdır. Bilindiği gibi kişinin gelir, tapu kayıtları, çalışma bilgileri devlet tarafından otomatik olarak kayıt edilmektedir. Bundan dolayı formda yanlış bilgiler girilmesi halinde yardımdan yararlanılması mümkün değildir. Maddi ıkıntı yaşıyorsanız edevlet üzerinden ya da Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne giderek formu doldurabilirsiniz. Edevlet üzerinden giriş yaptığınızda arama satırına Aile Destek Paketi yazdığınızda form ekrana gelmektedir. Gelen formda ise şu bilgileri girmeniz gerekiyor.

 

  • Forma adres bilgilerinizi
  • Hane halkının gelirini
  • Hanede kaç kişi yaşadığını
  • Ailede engelli, yaşlı olup olmadığını
  • Çocuk sayısını belirtmeniz gerekiyor
  • Kirada oturuyorsanız kiranızın miktarını
  • Iban numarası