Kırtasiye yardımı başvuruları 1 Eylül'de alınmaya başlamıştı. Başvurular devam ederken "Kırtasiye yardımı nasıl alınır, başvurular nasıl yapılır?" sorusu araması sıklaştı. Kırtasiye yardımı başvuruları e-Devlet ekranı üzerinden yapılabiliyor. İşte kırtasiye yardımı şartları ve başvuru ekranı...

 

Eğitim ödeneği 2023 yılında ne kadar ödenecek? Eğitime hazırlık ödeneği 2022 yılında 1325 TL olarak hesaplara yatırılmıştı. Bu miktar 2023 yılında 1400 TL olarak hesaplara aktarılacak.

 

 

 

Kırtasiye yardımı kimlere verilecek ?

 

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR ?

 Hane halkı kişi başı aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3'ü altında olanlar dar gelirli olarak kabul edilmektedir. Dar gelirli ve ekonomik zorluk yaşayan aileler ve maddi durumu kötü olan aileler Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturduktan sonra bu ödemeleri alabiliyor.

 

kırtasiyeyardımı

 

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR ?

 

 

Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir.

 

  • Bununla birlikte, YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödenir.


İlgililer bu taleplerini e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünü tıklayarak da gerçekleştirebilirler.

 

 

 

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞVURU DETAYLARI

 

 

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve örgün ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilere eğitim yardımı verilmektedir.

 

  • Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular her sene Genel Müdürlük tarafından belirlenen tarihler arasında Genel Müdürlüğün web sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden duyurulmakta ve yine www.vgm.gov.tr üzerinden başvuru formu doldurulmak suretiyle alınmaktadır.


Başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımı Öğrenci Başvuru Değerlendirme Cetveli (Ek-16)'ya göre değerlendirilmektedir.

 

 

 

EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIM E-DEVLET BAŞVURU LİNKİ : https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi